Kategorier
Huset

Ny kjellerdør

Inngangsdøren vår i kjelleren trengte sårt en utskifting. Ikke hadde vi nøkkel til å låse den opp utenfra, og vær og vind hadde tæret voldsomt på den. I tillegg slo den innover, noe som ikke er spesielt praktisk eller lurt.

Etter et par målerunder fikk jeg det ikke til å stemme at det kunne være en 90 cm bred dør. Det var liksom ikke plass til det, og siden jeg ikke kunne rive ut døren før jeg bestilte ny, så måtte jeg gå ned en størrelse til 80 cm. Høyden var heller ikke helt standard og det ble en enkel V1-dør på 79 x 199 fra DDF (Drammen Dørfabrikk).

Etter at døren var kjøpt på Dør og Vindu på Rud og hentet på Drammen Dørfabrikk i nettopp Drammen, så fikk jeg lokket min far hit en lørdag ettermiddag for installering. Det tok oss hele ettermiddagen og kvelden. Etter at vi hadde revet ut døren så vi at det ville fungert med en 90 cm bred dør fordi den gamle var felt inn i grunnmuren. Dermed måtte vi lage en foringsramme slik at den kom på plass. Vi måtte også fjerne en murkant og diverse for å få rensket det hele såpass at vi fikk inn den nye døren. Resten gikk forsåvidt greit, men det tok altså sin tid.

Siden døren ikke passet inn i den gamle rammen måtte vi sette på lister på utsiden. Disse måtte selvsagt høvles til for å passe en litt ujevn grunnmur. Disse er impregnerte og skal få stå et års tid før de males. Og så måtte jeg bytte ut en rekke med panelbord på innsiden, samt sette i ny foring og liste. For å få til dette måtte jeg fjerne strømtilførselen til inne- og utelyset, samt demontere nesten alle taklistene som var hektet i hverandre. Alt i alt ble det en del arbeidstimer. Senere skal yttergangen males, så da vil ikke fargeforskjellen på panelen bety noe.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: