Kategorier
Huset

Grøftegraveren

Lørdag kjøpte vi lekestativ til Willia på tilbud på Maxbo. To husker og sklie i trykkimpregnert rundstokk. Før vi kunne bringe hjem vidunderet måtte vi selvsagt tømme tilhengeren for kvist, men etter en kjapp tur på Isi avfallsanlegg kom vi oss til Maxbo og fikk lastet ombord haugen med stokk. Montering lot jeg være til søndag, og formiddagen gikk med til det, inniblant lek med Willia. Sikkerhetsforskriftene som hefter ved lekestativet fordrer 60 cm x 60 cm x 32 cm hull i bakken fylt med sement per ben, ergo betydde det en veritabel gravejobb med 6 ben. Så da var det bare å starte. Willia hjalp til, men vi ble ikke ferdige, så det blir nok litt kveldsjobbing denne uken også. Tilslutt kronet vi dagen med å henge opp noen bilder, både i stua og i den uferdige gangen. Vi trenger mer veggpynt. Noen som har tips til fremadstormende, uoppdagede og billige kunstnere? Forresten er bildet i stua laget av Mariannes flinke venninne Kari Anne Marstein (spagaten.com).

Kategorier
Huset

Kjøkkenet endelig ferdig

Etter at elektrikeren var her både tirsdag og torsdag, kunne jeg endelig gjøre de siste finjusteringene av kjøkkenet med gulvlister, sokkellister og opphenging av lamper torsdag kveld, fredag kveld og lørdag. Det har tatt lang tid, men vi er ekstremt formøyde, det ble enda bedre enn vi forestilte oss, og vi tilbringer allerede mer tid på kjøkkenet enn ellers i huset.

Vi er veldig fornøyd både med lampen over kjøkkenbordet, som heter Belid Eclips pendel og er kjøpt på glassoginterior.no, og de to pendlene som henger i stive stålrør (som måtte forkortes), som heter Beluga Colour og er fra Fabbian, kjøpt på Vika Decorum.

Kategorier
Huset

Det drar seg til

Etter helgen begynner kjøkkenet å bli ferdig. Rørlegger kommer mandag ettermiddag for å fikse ferdig rørene under kjøkkenbenken, og elektrikeren kommer på tirsdag. Etter det kan jeg sette på plass kjøleskap og oppvaskmaskin, og da kan vi endelig slippe manuell oppvask etter å ha holdt det gående i 6 mnd.

Installasjonen av loftsviften var kanskje det arbeidet i helgen som kostet mest slit, spesielt siden jeg måtte befinne meg på det støvete og varme loftet for det meste, men da jeg kunne teste den etter endt arbeid, gikk den som en klokke. Ellers er vasken nesten ferdig montert, krana prøvemontert (veldig kjekt system Damixa har hvor man kan bytte kran uten å bytte rør), håndtak montert og flisene over kjøkkenbenken satt opp. I tillegg har jeg boret hull i taket for pendelen som skal henge over kjøkkenbordet.

I morgen er det fuging av fliser og ferdigmontering av kran og vask.

Kategorier
Huset

Over kneika

De siste dagene har gjort underverker for kjøkkenet. Min far hjalp til med å kutte til og tilpasse de to benkeplatene på søndag, mens min mor og Mariannes mor ryddet opp på gårdsplassen. Spesielt mye tid tok utskjæringene til oppvaskkum og platetopp for oss, men vi kom godt i havn.

Mandag kveld plukket Marianne og jeg ut flisene vi skal ha over kjøkkenbenken; hvit matt krystallmosaikk i 2,3 x 2,3 cm ruter fra Flisekompaniet. Marianne og hennes mor Ellinor fikk på plass mange flotte blomster utenfor også denne dagen, slik at hagen fremstår som ganske velstelt.

Tirsdag 17. mai monterte jeg alle skapdører og skuffer, oljet benkeplatene, samt fuget litt her og der. Da jeg tok av folien av de høyglansfolierte hvite overflatene kunne vi endelig se hvordan kjøkkenet tar seg ut, og vi er veldig fornøyd. Tilslutt, etter en lang dag i arbeidsklær kunne jeg montere på platetoppen.

Kategorier
Huset

Treg fremdrift

Selv om min far kom to kvelder på rad i uken som gikk, så er det rimelig treg fremdrift på kjøkkenet fordi jeg igjen er plaget av sykdom. Onsdag kveld kom feber og kvalme som kastet på meg, og torsdagsjobbingen for min del innebar å se på at min far fikset montering av skapene. Men allikevel går det fremover. Vi har også god hjelp av bestemor fra Beisfjord som passer på Willia hele dagen, fordi hun for tiden ikke kan være i barnehagen. I dag lørdag skal vi forsøke å få kjøpt kjøkkenventilator med eksternt avtrekk, samt blandebatteri til kjøkkenet.

Kategorier
Huset

Endelig montering

Endelig fikk jeg malt ferdig kjøkkenet og vi kom i gang med monteringen av kjøkkenet. Vi støtte på få overraskelser – noe det var stor sjanse for med de ferdig monterte foringene opp mot taket og mot den østlige veggen – kun en liten glipp som kan fikses med fugemasse og maling, så dette tegner til å bli veldig bra. Min far tok igjen turen innover, noe han også skal gjøre i morgen, mens min mor har passet Willia hele dagen som har vært hjemme fra barnehagen på grunn av diaré.

Kjøkkenet er malt i Egghvit fra topp til bunn. Utfordringen var å få det fint ut mot stua som er malt i Sommersne, men ved å male åpningen med Egghvit brukes skyggene til å danne en fin overgang som ikke blir synlig mellom de to rommene.

Kategorier
Huset

Lange lyse dager

Det har vært en fantastisk helg med herlig varmt vær og besøk fra Kongsberg. Bestemor og Ba har hjulpet oss veldig mye. Bestemor har malt vinduene i stua, på vårt soverom, Willias rom og kontoret, noe som har hengt over meg som en mare. Endelig er det også ferdig. Ba har arbeidet med kjøkkenet og nedforingene fra taket og montering av skaper. Dette virker som en ganske liten jobb, men det er presisjonsarbeide og mye tenking involvert for å få det til å stemme ut. Jeg har malt vegger og tak, og ikke minst lagt gulvet; et nydelig hvitt vinylflisegulv. Ganske enkelt å legge hvis man er særdeles nøye, og ikke minst må man huske på å legge i annenhver retning gjennomført, det er lett å komme ut av det. Marianne har vasket klær og passet Willia gjennom dager med rennerumpe og oppkast, men også mye latter og glede, og deilige grillmiddager i det fine været.

Kategorier
Huset

Strie

20110505-223534.jpg

20110505-223548.jpg

Pussing av sparkel, grunning og oppsett av en del strie. Det ble sent i dag også.

Kategorier
Huset

Puss, puss

20110504-222040.jpg

Puh! Kjøkkenet er pusset grundig, både tak og vegger, taket er grunnet og et nytt lag sparkel er påført.

Kategorier
Huset

4 liter sparkel

20110503-192406.jpg

4 liter sparkelmasse av typen lettsparkel grov senere er kjøkkenet ferdigsparklet i første runde. I morgen skal det pusses og påføres et siste lag sparkel. Påfør aldri for mye sparkel, men akkurat passe for litt pussing og evt. ny påføring, og ikke gris.

På tampen av kvelden rakk jeg en tur innom IKEA for å hente høyskapet som de ikke hadde inne sist, og for å høre om benkeplatene i eik var kommet. Det var de dessverre ikke, og de kommer ikke før om tre uker! Hm… Etter å ha buksert den svært tunge pakken opp på biltaket og deretter ned i kjelleren, mannet jeg meg opp og skrudde sammen et par skap før jeg kastet med ned i stolen foran fjernsynet en times tid.