Kategorier
Huset

Spiskammers-kommers

En svak lukt av kjeller ble tidligere lokalisert til å stamme fra et avstengt avlukke innerst i spiskammerset. Jeg rev ut alt av treverk og begynte den møysommelige prosessen med å bygge det hele opp igjen i høst.

Ett av kravene mine var at jeg ikke skulle lukke inne noen deler av grunnmuren (mot jord) eller gulv (støpt), nettopp for å forhindre luktfeller. Det andre kravet mitt var at det skulle være isolert mot trapp slik at det ikke ble kuldetap i spiskammerset, og kulderas i trappeoppgang. Utfordringen var at trappevangene bare er parallelle et stykke før trappen svinger 90 grader. Altså måtte jeg bygge et nytt isolert reisverk med forankring i mur, og isolere noen trinn med isopor. Reisverket dekket jeg med gipsplater. Så kjøpte vi hyller på IKEA; Algot-systemet, noe som fungerer helt utmerket, og er langt billigere enn Elfa-hyller. (Det mangler per dags dato noen hylleplater fordi IKEA selvsagt ble utsolgt for akkurat de, og lys i taket.)

2 svar til “Spiskammers-kommers”

Jo takk Marius, bare sløvhet med hensyn på oppdatering. Men nå er det jammen fikset! Godt nytt år til dere også! 🙂

Svar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: