Kategorier
Huset

Hall og grus


Den siste halvannen uken har vært preget av influensa, så ting har gått tregt her i Åskroken. Men de siste dagene har vi fått gjort mye. Taket i hallen er ferdigmalt og med ny innramming rundt loftsluka, jeg har laget ny hylle over klesstangen, vaskelistene i eik er pusset ned for lakk og oljet, min mor og far har tatt med seg fryseren vår til min bror som skal ha den (tusen takk for det), jeg har fått kuttet en del store og lavthengende greiner på frukttrærne og kappet de opp til ved, og bestefar fra Beisfjord har raket alt løvet på plenen. Vi har flyttet kontoret ned i kjelleren og innredet et soverom oppe (takk til bestefar og bestemor fra Beisfjord som hjalp oss noen dager før de reiste videre til syden). Vi hadde også en fin innvielse av vår nye bålpanne en kveld da alle besteforeldrene var her. I tillegg har vi fått kjørt hit 12,9 tonn subbus som nå ligger fint fordelt utover nedkjørselen og gårdsplassen. Takk så mye til sjåføren som sparte oss – naboen Jan Egil og meg – for mye arbeid ved å rygge ned bakken og slippe ut et passelig tykt lag med subbus hele veien opp. Vi har også handlet inn en del ting, blant annet et par bokhyller som skal opp nede på kontoret i kjelleren, nøkkelskap til hallen, samt skohyller og kroker. Og jammen rakk vi ikke en hyggelig bålpanne-grillings med naboene på tampen av lørdagsettermiddagen med hamburgere og lek.
      

      

 

      

      

      

 

 

Kategorier
Huset

På gangen

20111106-214711.jpg

Etter to 13-timers dager i helgen er nå yttergangen malt med panellakk, taket er malt, lampe er hengt opp og gummigulv lagt. Der gjenstår det nå å male karmer og sikringsskap, samt sette på gulvlister.

20111106-214722.jpg

20111106-214734.jpg

Hallen er malt to strøk med panellakk bortsett fra tre vegger hvor jeg har malt tre strøk. For lite maling gjorde at jeg måtte stoppe. Der gjenstår nå resterende veggmaling, maling av taket og karmer på åtte dører, samt pussing og oljing av lister før disse skal settes på igjen. Så får vi etterhvert ta en vurdering på hva vi skal gjøre med dørbladene. De er ikke pene slik de er nå i alle fall. Vi har brukt Woca Panelhvit, ekstra hvit på veggene. Malingen er god, men dekker ikke slik det ble forespeilet oss fordi panelen var veldig mørk. Men etter tre strøk er det godkjent.

20111106-214744.jpg

Kategorier
Huset

Stolene på plass

20111102-100041.jpg

20111102-100051.jpg