Kategorier
Huset

Lukten av nysparklet gulv

Denne dagen har vært preget av at Willia har vært syk. Høy feber, tett nese, litt hoste og øyekatarr har lenket henne til Mariannes fang, bare avbrutt av en tur til legevakta på morningen. Jeg fikk meg en tur til Oslo for å hente øyesalve og hostesaft, og rakk samtidig å fylle diesel og bytte pære på en av frontlyktene. Utrolig nok hadde ikke Statoil i Sandvika pærer, men jeg er sikker på at de hadde melk og brød.

Mellom øyedrypping, temperaturtagning, stikkpiller med Paracet og matlaging, fikk jeg fjernet det gamle belegget på Willias rom, skrapt gulvet rent for lim og jutul, før jeg støvsugde begge de to små soverommene helt rene. Deretter primet jeg begge rommene med en blanding av gulvlim og vann, slik at ikke sparkelen suges for raskt ned i gulvplatene og tørker ut. Mens dette tørket ryddet jeg plass nede i kjellerstua slik at jeg snart får satt opp bokhyllene. Savnet etter bøkene begynner å bli prekært.

Senere sparklet jeg begge gulvene, ventet et par timer og fjernet litt overflaterusk. Endelig kunne jeg sette meg ned litt sammen med en sovende jente på mammas fang. Stakkars lille venn.

Legg inn en kommentar