Kategorier
Huset

Inn i skapet

Dagen i dag har jeg for det meste brukt, innimellom snyting av nesa, i det store skapet mellom soverommene i kjelleren. Skapet er tiltenkt soveposer og annet turutstyr, men er nå på innsiden bare et reisverk, og et noe dårlig og spinkelt sådan. I tillegg har den ene stenderen i døråpningen slått seg, slik at veggen er skjev. Og det kan jo ikke forekomme i vårt hus. Derfor har jeg vridd hodet lenge for å finne ut hvordan jeg skulle løse dette.

Først trodde jeg at jeg kunne sette opp en tverrbjelke som kunne presse ut skjevheten, men da trykket jeg bare veggen ut på andre siden. Derfor kom jeg til den beslutning at jeg ville sette opp nye stendere i hele skapet. De eksisterende er svært få, og det er for det meste tverrliggere som er underdimensjonerte og lange som utgjør reisverket. I tillegg er dimensjonen forskjellig på alle, så det nytter ikke å isolere og legge plater rett på heller. Derfor har jeg tenkt å felle inn nye stendere for å stive det hele opp, for deretter å isolere og legge på gipsplater. Det siste kommer jeg nok ikke til å gjøre på en stund, derfor var det viktigste nå å få rettet opp veggen. Jeg slo en stender på innsiden av den skjeve stenderen i døråpningen, og saget et par hakk i den eksisterende, stappet litt lim og noen fliser inn i hakkene før jeg presset den nye stenderen inn, skrudde den fast og spikret de to stenderne sammen. Vips, så var veggen rett igjen.

Så gikk jeg igang med å lage midlertidige hyller til utstyret vårt. Jeg lager de slik at de kan kappes til og brukes når skapet er ferdig også. Jeg kappet til to plater på 101,5 x 75 cm i mdf og skrudde et rammeverk under. Det ble solid og vil kunne holde soveposer, telt, turklær og annet fremover til kjøkkenet er ferdig og jeg kan fullføre skapet.

Ellers brukte jeg dagen også på å feste ferdig hyllene på Willias rom, mens Marianne brukte dagen på å vaske, rydde og passe på vår feberhete, snørrete og sutrete lille jente.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: