Kategorier
Huset

Uteliv

For en vidunderlig helg! Sommevær både lørdag og søndag gjorde oss våryre, og vi holdt oss for det meste utendørs. En økt hver morgen nede i skapet gjorde at jeg er ferdig der i denne omgangen. Nå ligger hyllene på plass og veggene er stivet av. Det gjenstår å sette opp de siste to spikerslagene, samt noen utforinger, før isolasjon, gips og den vanlige maledrillen. Men det blir senere, etter et kjøkkenet er fikset.

Lørdag morgen klokken 0900 – etter økten nede i skapet – var jeg på plass i IKEAs kjøkkenavdeling og fikk satt opp bestillingen av vårt nye kjøkken. De har frem til 30. april et tilbud hvor man får 1.000 kr i gavekort for hver 10.000 kr man bruker på kjøkken, og siden jeg valgte å plukke kjøkkenet selv – noe som gir en enorm fleksibilitet i forhold til å bestille og måtte vente 2 eller 3 uker – så måtte den stakkars IKEA-medarbeideren dele opp plukklisten i fire lister slik at jeg ikke må plukke og frakte alt i en smell og allikevel få gavekort. Super sørvis!

Tidligere i uken kom min mor og far innom og gav oss en splitter ny Stihl motorsag i den riktige fargen, oransje. Det var veldig flott, for nå kan vi nemlig få kappet opp alle kubbene vi har liggende til ved. Dermed måtte jeg få bygget en platting å ha veden på, fordi vi verken kan eller vil ha den inntil husveggen, på grunn av maurplagen.

Vi er faktisk plaget av maur, og har en svært hyggelig skadedyr-mann på saken. Han har vært innom her et par ganger og kunne heldigvis konstantere at maurene som kravler nede ved kjellermuren ikke er stokkmaur – som spiser trehus – men den alminnelige og forsåvidt ufarlige skogsmauren. I helgen så vi virkelig hvor mye det er av den, den har en svær tue under hellene våre på forsiden av huset, og det formelig krydde der nede, så vår skadedyrmann kommer snart tilbake, og da med sprøyta klar.

Etter å ha brukt uken og lørdag også til å kappe rynning og trær i skråningen opp mot veien på baksiden av huset, samt ferdigklipping av frukttrærne, så måtte jeg søndag rydde plassen for grener og rask slik at jeg fikk satt igang med å bygge en platting. Jeg hentet tidligere i uken fire paller i barnehagen hvor Willia går, og tanken var å benytte disse. Det viste seg tilslutt ikke å holde stikk. For i prosessen med å sette opp et fundament for disse pallene, så ble det til – fordi bakken hellet så mye – at jeg bygde en platting jeg kunne legge planker på uten å benytte pallene. Faktisk skilte det en halvmeter i høyde mellom bakre og fremre forankring, så det ble et solid reisverk, og det tok dagen, men ble tilslutt supert. Innimellom fikk vi besøk av Magnus, Kirsti, Sarah og Lucas, noe som var veldig hyggelig. De har selv kjøpt hus på Rykkin, og venter i spenning på å overta i august.

Marianne har jobbet som en helt hele helgen med å vaske rundt huset, samt uteplattingen inkludert utemøblene. Nyinnkjøpt hageslange fra det nyåpnede JULA (mannshimmel langt bedre enn Claes Ohlson) på Hamangskogen, gjorde susen der etter skrubbing, og lørdag kunne vi åpne grillsesongen. Ellers har Marianne passet Willia for det meste, og det er en heltidsjobb for seg, men Willia leker mer og mer alene ute nå, og det er utrolig fint å se henne grave i grusen for seg selv, helt oppslukt. Hun er blitt bedre på å gå i terrenget også, men det blir noen sutrerunder i ny og ne når hun står fast. Men det er selvfølgelig deilig for henne å ha så stor plass å bevege seg på.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: