Kategorier
Huset

Støping av gulv i ovnshjørnet

To ting skulle gjøres denne kvelden. For det første skulle det gamle røykhullet tettes med teglstein, og for det andre skulle gulvet som skal danne grunnlaget for skiferhellene støpes. Min far og mor kom innover for å hjelpe, og de var til god hjelp. Vi var ganske raske på å få murt igjen røykhullet, og gikk deretter for den litt større oppgaven med å støpe gulv.

      

Etter mange Maxbo-turer og en del vurderinger gikk jeg for en avrettingsmasse som heter Hey’di Fiberplan +Plus som man kan bygge i opptil 8 cm og som er hurtigtørkende. Vi la plastikk under for å forhindre at støpen forsvinner i bjelkelaget eller setter seg i det bevegelige underlaget og dermed flyter fritt på toppen, også uanvhengig av pipa. Dermed vil det forhåpentligvis ikke sprekke ved bevegelser i bjelkelaget. Jeg blandet, mens min far smørte utover. Av stor viktighet var det at vi hadde passelig avstand i høyden opp til parketten, dvs. nok til at jeg får plass til 12 mm tykk Oppdal skifer, pluss flislim, slik at det hele tilslutt flukter. Derfor teipet vi en nøye høvlet plankebit på 22 mm høyde til rettholdten som vi brukte for å sjekke at høyden var perfekt. Det hele gikk smertefritt for seg. Jeg hadde 8 sekker liggende, vi brukte 5. Massen var lett å jobbe med og fløt godt utover så sant man ga den et lite puff. Deilig å være ferdig med den delen av jobben!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: