Kategorier
Huset

Hektiske dager

Mandag morgen tok jeg endelig mot til meg og reiste på Isi avfallsanlegg med tilhengeren full av skrot. Jeg var spent både på å få tilhengeren opp fra plenen der den har stått og opp bakken fra huset, men det hele gikk strålende og kildesorteringen gikk som en lek med hjelpsomme folk fra Isi. På kvelden fuget jeg gulvlistene i stua med akrylmasse i spikerhull og skjøter. Det viste seg etter en konferering med betjeningen på Maxbo at Bomull (som er standardfarge på malt listverk) er meget lik Egghvit (som var standarden før, og som vi har på listverk ellers), og dette er en standard som også følges på hvit akrylmasse, i alle fall når den får gulne litt. Derfor droppet jeg å flekkmale listene.

Etter en noe febrilsk søken på internett fant vi endelig bjørkeved på Byggmakker på Skui. Marianne reiste avgårde på dagen tirsdag og skaffet tilveie 15 sekker ved til en pris av kr 50,- per 40 l. Veldig bra. På kvelden før klatring festet jeg skjenken vår til veggen og hengte opp en lampe vi kjøpte samme dag til spisestuen vår; en Snowball Pendel i krom fra Bolia til rett under tusenlappen. Den gir fint og godt lys rett ned på bordet uten å spre det utover.

Onsdag kveld primet jeg gulvet på vårt soverom slik at det er klart for sparkling. Etterpå kom jeg til den erkjennelsen at garderobeskapene fra Sigdal anno 1970 på det tredje soverommet ikke kunne overleve. Dørene hang skjevt og rammen var skjev slik at store glipper syntes mellom dørbladene og rammen. Vi ble enige om å rive ut skapene og erstatte dem med f.eks. Pax fra Ikea. Som sagt så gjort. Jeg rev så stille jeg kunne for ikke å vekke Willia. I prosessen fant jeg monteringsanvisningene fra dengang bak skapet. Like fine som den gang de ble lagt der.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: