Kategorier
Huset

Linoleum

Lørdag var endelig dagen kommet: jeg skulle legge linoleum på soverommet. Det ble kvelden før jeg kunne sette i gang. Først måtte belegget hentes på Maxbo sammen med en del andre ting. Jeg oppdaget senere at de hadde glemt å sende med meg sveisetråd, noe som er svært irriterende når det er helg og jeg spesifiserte tydelig at jeg måtte få med det ved bestillingen. At de ikke klarer å få tak i Adax-ovnene vi har bestilt er heller ikke så bra, men kanskje mer Adaxs skyld siden de ikke klarer å produsere nok ovner.

Linoleum er ikke lett å legge, spesielt ikke vinterstid. Det er stivt, veldig stivt og knekker uten forvarsel. Jeg var uheldig tidlig i leggingen og fikk et hull, men heldigvis var det helt inntil veggen så det gjør ingen ting. Bruk av rulle for å presse oppvarmet belegg inn mot hjørnet der vegg møter gulv, slik som med vinyl, må man ikke gjøre, man må bare presse forsiktig med hendene ved oppvarming og kutte flere ganger slik at man tilslutt får skåret seg inntil veggen. En møysommelig prosess, men jeg ble ferdig og resultatet er formidabelt! Nå gjenstår det å få sveiset belegget og sette på gulvlister. Maling av dører og vinduer tar jeg når det blir varmere i været.

Ellers har de siste dagene gått med til å helsparkle tak og vegger, samt grunne på det tredje soverommet. Vi har også begynt å skrape tapet på Willias rom, og der har vi fått god hjelp av Mariannes bror Lars Andreas (Lasse), som også har vært superflink til å passe på Willia slik at vi blant annet kom oss til IKEA og fikk kjøpt innredning til garderobeskapene på soverommet. Søndag undersøkte vi de to Sigdal garderobeskapene som står på Willias rom nøye og kom til at de var utslitte og skjeve, så jeg fjernet dem raskt. Da står vi også friere når det gjelder innredning der inne.

Og selvsagt har det snødd en del i helgen slik at vi har måttet måke snø, og Opelens kupévifte har sluttet å fungere så det måtte også undersøkes, uten at det ga noe resultat dessverre.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: